Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Potvrđen odličan kreditni rejting

6. 11. 2017

                                        Agencija za kreditni rejting A.M.Best potvrdila je kreditni rejting »A« 

sa stabilnom srednjoročnom prognozom

 

Agencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting finansijske moći »A« (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica »a« (odlično). Kreditni rejtinzi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

 

Agencija za kreditni rejting A.M.Best ponovo je potvrdila visoki kreditni rejting Zavarovalnici Triglav. Ovaj rejting utemeljen je na veoma visokom stepenu finansijske moći Triglav grupe, odličnom poslovanju u posljednjih pet godina i na odgovarajućem upravljanju rizicima. Agencija za kreditni rejting utvrdila je da je Triglav grupa dobro kapitalizovana, da promišljeno upravlja rezervama te da ima visoki stepen finansijske fleksibilnosti. Na njezino poslovanje utiču niske kamatne stope i situacija u segmentu životnih osiguranja, koja se poboljšava.

 

Agencija A.M. Best kod određivanja rejtinga naglašava prednosti vodećeg položaja Triglav grupe na slovenačkom tržištu kao i u regionu. Prema njenom mišljenju Triglav grupa izvan Slovenije poboljšava poslovanje i aktivno traži dodatne prodajne kanale, koji su troškovno efikasniji. Kod toga navodi uticaj poboljšanja ekonomske situacije u regionu na tržišta osiguranja, a istovremeno ističe da na tim tržištima ostaje oštra konkurencija i zahtjevno okruženje.

 

Agencija za kreditni rejting A.M. Best je kod potvrde visokog kreditnog rejtinga za kćerinsko društvo Pozavarovalnicu Triglav Re naglasilia njezinu ključnu ulogu kao reosiguranja svih društava Triglav grupe.

Share on Google+