Promjene u Upravi društva

18. 8. 2017

Nadzorni odbor se na današnjoj sjednici složio s prijedlogom predsjednika Uprave Zavarovalnice Triglav te je imenovao Barbaru Smolnikar za novu članicu Uprave društva za mandatni period od pet godina. Biće nadležna za sektor ličnih osiguranja, koja predstavljaju važan strateški i razvojni osiguravajući segment Triglav grupe. Za obavljanje te funkcije mora još da dobije i dozvolu Agencije za nadzor nad osiguranjima za obavljanje funkcije člana Uprave Zavarovalnice Triglav.

 

Barbara Smolnikar ima bogata iskustva u sektoru osiguranja i finansija. Dugogodišnja je predsjednica Uprave NLB Vita, osiguravajuće kuća za životna osiguranja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani (1992), a na istom fakultetu je i magistrirala (2010) i doktorirala na Poslovnoj šoli Bled – IEDC Bled (2016).

 

»Ubjeđen sam da će nova članica Uprave svojim znanjem, iskustvima i ličnim osobinama da doprinese realizovanju strategije Triglav grupe. Razvijamo se u pravcu savremene, inovativne i dinamičke osiguravajuće-finansijske grupe. Naše strateške aktivnosti aktivno nadograđujemo, uzimajući u obzir postojeće i buduće potrebe svojih klijenata. Njenim imenovanjem dajemo dodatni naglasak cjelokupnijem upravljanju životnim i penzijskim osiguranjima, a tu vidimo i svoje mogućnosti za rast i to kako u Sloveniji tako i u regionu,« izjavio je Andrej Slapar, predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav.

 

»Nadzorni odbor je jednoglasno prihvatio prijedlog predsjednika Uprave za imenovanje Barbare Smolnikar za novu članicu Uprave. U ime Nadzornog odbora želim joj mnogo uspjeha u realizovanju strateških ciljeva Grupe«, izjavio je Igor Stebernak, predsjednik Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav.

 

Član Uprave Benjamin Jošar će nakon isteka mandata člana Uprave s danom 2.11.2017. prihvatiti nove izazove i nastaviti svoju uspješnu poslovnu karijeru u okviru Triglav grupe. Predsjednik Nadzornog odbora Igor Stebernak tom se prilikom zahvalio Benjaminu Jošaru na njegovom doprinosu razvoju i poslovanju Grupe te mu je poželio uspješan rad unutar Grupe. Andrej Slapar, predsjednik Uprave je rekao: »Zahvaljujem mu na njegovom dosadašnjem radu i radujem se što će kao član top menedžmenta svojim znanjima i iskustvima i dalje značajno doprinositi daljnjem jačanju Triglav grupe.«

Share on Google+