Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Osiguranje mikro prevoznih sredstava – za Vašu bezbrižnu mikromobilnost
Brzi ritam života diktira i drugačiju mobilnost. Želimo na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme, rekreirati se, izbjeći probleme sa parkingom...Sve češće rješenje je korištenje mikro prevoznih sredstava.

Razvoj mikromobilnosti vodi nas do novog jedinstvenog proizvoda na našem tržištu – Osiguranje mikro prevoznih sredstava (bicikala, električnih bicikala, električnih trotineta, električnih skutera, segway-a, invalidskih kolica…i drugih mikro vozila na motorni pogon, konstrukcijske brzine do 25 km/h), koji pruža potrebnu sigurnost za Vas i Vaše mikro prevozno sredstvo.

 

Kupi online

 

Obezbijedite sebi Paket za bezbrižnu mikromobilnost - osiguranjem odgovornosti prema trećim licima, osiguranjem od nezgode i dopunskim kasko osiguranjem.

Šta uključuju pojedinačna osiguranja?

 

Osiguranje odgovornosti

 • pokriva odgovornost osiguranika za štete nastale prema trećim licima zbog posjedovanja i upotrebe mikro prevoznog sredstva.
 • maksimalna suma osiguranja iznosi 50.000 EUR – maksimalan iznos po pojedinačnom štetnom događaju, predstavlja ujedno i godišnji agregat.
 • učešće osiguranika u osiguranom slučaju je 10% od štete, ali ne manje od 100 EUR.
 • namijenjeno samo fizičkim licima, važi na teritoriji Crne Gore, a teritorijalno se može proširiti ukoliko se plati dodatna premija.

 

Osiguranje od nezgode

 • opasnosti koje su posljedica nezgode:
  • smrt usljed nezgode,
  • teške povrede,
  • lomovi, iščašenja, opekotine i povrede mekih tkiva.
 • za osobe starosti od 14 do 75 godina.
 • samo za nezgode i povrede koje se osiguraniku dogode tokom vožnje i upravljanja mikro prevoznim sredstvom, a koje je navedeno na polisi sa serijskim brojem.
 • maksimalna obaveza osiguravača za pojedinačni osigurani slučaj određena je visinom dogovorene osigurane sume.
 • namijenjeno isključivo fizičkim licima, važi na teritoriji Crne Gore, a teritorijalno pokriće se može proširiti ukoliko se plati dodatna premija.

Ukoliko se posebno dogovori i plati dodatna premija, osiguranje se može proširiti i na kasko osiguranje.

 

Kasko osiguranje

 • štete usljed nestanka, oštećenja ili uništenja osiguranog mikro prevoznog sredstva, zbog saobraćajne nezgode (kao posljedica iznenadnog događaja) požara, udara groma, eksplozije, oluje, grada, pada letilice, manifestacije i demonstracije, provalne krađe, razbojništva i zemljotresa.
 • učešće osiguranika u svakom osiguranom slučaju iznosi 50 EUR.
 • namijenjeno isključivo fizičkim licima, važi na teritoriji Crne Gore, a teritorijalno pokriće se može proširiti ukoliko se plati dodatna premija.

Često postavljana pitanja

Da, osiguranje pokriva odgovornost osiguranika za štetu nastalu trećim osobama posjedovanjem i upotrebom električnog bicikla ili električnog skutera i za koju ste odgovorni prema zakonu.

Da, kasko osiguranje takođe pokriva štetu nastalu padom bilo kojeg mikro vozila, a koja je nastala kao posljedica iznenadnih i od osiguranikove volje nezavisnih događaja usljed saobračajne nezgode, požara, udara groma, eksplozije, zemljotresa, pada letjelice, razbojništva i ostalih rizika shodno Uslovima osiguranja.

Da, kao dio osiguranja mikro prevoznih sredstava, ako je posebno dogovoreno i plaćena dodatna premija. Osiguranje važi samo za osiguranike čiji su identifikacioni podaci navedeni na polisi osiguranja. Možete ga zaključiti i online, ukoliko je mikro vozilo novo, tj. imate račun koji nije stariji od 7 dana, a ukoliko je mikro vozilo starije, potreban je pregled od strane ovlašćenog lica Osiguravača. Lovćen osiguranje pokriva štetu na električnom trotinetu nastalu usljed saobraćajne nezgode, požara, udara groma, eksplozije, oluje, padom letjelice, manifestacija i demonstracija, provalne krađe, razbojništva, krađe i zemljotresa na teritoriji naše države. Uz poseban dogovor, osiguravajuće pokriće se može teritorijalno proširiti.

Ovim osiguranjem možete osigurati mikro prevozna sredstva kao što su bicikli, električni bicikli, električni trotineti, segway-ji, električni skuteri i invalidska kolica ili druga kopnena prevozna sredstva na motorni pogon za prevoz osoba, koja su u vlasništvu osiguranika, a čija konstrukcijska brzina ne prelazi 25 km/h, najveća širina nije veća od 80 cm i masa koja ne prelazi 550 kg.

Imate li pitanje?

Pošaljite poruku