Prvo osiguranje kućnih ljubimaca u Crnoj Gori

Kada se dese iznenadne bolesti ili nezgode vašem ljubimcu, osiguranje je tu da pokrije troškove i bude podrška. Pročitajte tekst u nastavku i saznajte kako da zaštite svog ljubimca.

Kućni ljubimci, a to najbolje znaju njihovi vlasnici, ravnopravni su članovi porodice. Sa njima dijelimo radost, lijepe trenutke, prepuni su nam telefoni njihovih fotografija i snimaka. Mnoge studije su potvrdile, ali to će vam reći i svaki vlasnik psa, mačke ili druge životinje, da oni zaista unose radost u život i da njihova bezgranična ljubav svaki dan čini ugodnijim i ljepšim. Kada su bolesni, ili dožive nezgodu dijelimo sa njima njihovu bol, i brinemo o njima.

Baš zato napravili smo novi proizvod kako u Lovćen osiguranju tako i uošte na tržištu u Crnoj Gori, prvo osiguranje kućnih ljubimaca. Kada vaš ljubimac ima nezgodu ili iznenadnu bolest, troškovi liječenja biće pokriveni osiguranjem time se brinemo i da oni dobiju njegu kakvu je potrebno a da zaštitimo budžet vlasnika pokrivajuće te iznenadne izdatke.


Šta pokriva osiguranje kućnih ljubimaca?

Osnovna pokrića

Liječenje ljubimca usljed bolesti ili nezgode

Uginuće ljubimca usljed bolesti ili nezgode


Dodatna pokrića

Troškovi potrage za nestalom životinjom, odgovornost za štete koje životinje nanesu drugim licima ili njihovoj imovini, troškovi transporta, osiguranje životinje u inostranstvu - pokriće troškova liječenja usljed nezgode ili bolesti, troškovi smještaja životinje usljed hospitalizacije osiguranika, osiguranje opasnosti gubitka namjenske sposobnosti i troškovi sahranjivanja životinja.

Postoje tri paketa, sa različitim nivoima pokrića

1. Osnovni paket
Pokriva pregled, dijagnostiku, ljekove, porođaj, komplikacije porođaja, dijagnostiku bolesti bez skrining testova, izdavanje recepata, kontrolne preglede
2. Plus paket
Pokrića iz osnovnog paketa i dodatne troškove: dijagnostike i lječenja povreda i oboljenja zglobova i kičme, dijagnostike i lječenje malignih i benignih tumora.
3. Comfort paket
Ovaj paket pokriva troškove obuhvaćene osnovnim i plus paketom, kao i dodatne troškove: regenerativnih tretmana pokreta, fizioterapije i rehabilitacije, manuelne terapije, pregled, dijagnostiku i liječenje u okviru alternativnih tretmana, pribavljanje drugog stručnog mišljenja.

Dodatna pokrića

Najčešća pitanja

Kome je namijenjeno ovo osiguranje?

Proizvod je namijenjen vlasnicima kućnih ljubimaca  čiji su ljubimci zdravi i u dobrom stanju i mogu se identifikovati bilo mikročipom ili nekim drugim vidom identifikacije (opisom ili fotografijom). Takođe je bitno da je životinja redovno vakcinisana protiv zaraznih bolesti koje su usvojene veterinarskim pravilima. Kod rasplodnih mačaka i mačaka visokih vrijednosti  važno je da su prošle obavezne i preporučene zdravstvene testove. Mogu se osigurati i životinje prije zaštitne vakcinacije, ali u tom slučaju obaveza osiguravajućeg društva za liječenje tih bolesti počinje teći petnaestog dana od dana vakcinacije. Ukoliko je potrebna revakcinacija, vlasnik kućnog ljubimca je u obavezi da je sprovede i da je dokaže veterinarskim uvjerenjem. Važno je znati i da osiguravač ne pokriva troškove vakcinacije. Ovo osiguranje važi na teritoriji Crne Gore ukoliko nije drugačije ugovoreno


Šta nije pokriveno osiguranjem?

Ovim osiguranjem ne mogu biti osigurane bolesne i iscrpljenje životinje, životinje koje su u lošem stanju, kao ni životinje koje žive u lošim uslovima i bez kontrole, odnosno nadzora.


Osiguranjem nisu pokrivene štete koje nastanu zbog:

  • uzroka koji je postojao prije zaključenja osiguranja bez obzira da li su znaci bili uočljivi ili ne (npr. bolest),
  • uzroka koji je nastao tokom trajanja karence,
  • nestanka ili krađe životinje (osim troškova potrage za nestalom životinjom ukoliko je ugovoreno),
  • namjernog prikrivanja činjenica u vezi sa uzgojom, zdravstvenim stanjem i osiguranjem životinje,
  • zaraznih bolesti navedenih u Pravilniku o klasifikaciji zaraznih bolesti životinja i Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja,
  • drugih uzroka i isključenja navedenih u članu 4. Uslova za osiguranje kućnih ljubimaca.


Koje su obaveze osiguranika odnosno kupca osiguranja?

Osiguranik je dužan da vodi brigu o životinji koju je osigurao. Ukoliko se životinja razboli ili povrijedi, dužan je da odmah zatraži veterinarsku pomoć i da najkasnije u roku od tri dana obavijesti osiguravača o nastaloj povredi ili bolesti, kao i da dostavi potvrde o liječenju.

Vlasnik osigurane životinje je dužan da vodi evidenciju o identifikacionim podacima osigurane životinje a u slučaju nastale štete, obavezan je da o svom trošku pribavi svu potrebnu dokumentaciju za prijavu štete i dostavi osiguravaču (prijavu štete, veterinarski izvještaj, račune sa specifikacijom, potvrdu o usmrćivanju životinje…).

Ukoliko se dogodi da životinja strada u požaru, od eksplozije, sudara sa vozilom, povrede od oružja ili trovanja hemikalijom, vlasnik osigurane životinje mora obavijestiti policiju, a u slučaju stradanja životinje u saobraćajnoj nezgodi, potreban je i policijski zapisnik.


Pružite svojim ljubimcima potpunu zaštitu

Prvo osiguranje za kućne ljubimce u Crnoj Gori. Posjetite našu najbližu poslovnicu i sklopite osiguranje brzo i jednostavno.

Korisna dokumenta

Za pregled PDF dokumenata preporučujemo Adobe Acrobat Reader