Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Kada vas uhvati oluja: u autu

17. 9. 2020

Da li znate šta da radite ako vas na putu uhvati grad, jaka kiša i jak vjetar?

 

U vožnji su sve distrakcije suvišne. Oluja je posebno nepoželjna, jer za nekoliko minuta može da promijeni uslove na putu od normalnih do haotičnih. Da li znate kako da se snađete kada je vidljivost slaba, na mokrom putu i ​​kada pada grad? Za sigurnu vožnju tokom oluje sve je ovo važno, čak i ako vam se desi da „prođete“ sa nekoliko udubljenja u karoseriji.

 

Bilo da vas oluja potpuno iznenadi ili ste krenuli na put uprkos lošem vremenu, korisno je prije polaska da razmislite o mogućnosti komplikacija na putu.

Ključno je održavanje vozila

Nedostaci loše održavanog vozila najočitiji su i najopasniji u nepredviđenim i nepovoljnim situacijama. Iz tog razloga, automobil nemojte pripremati samo za zimu, već i za kasno proljeće ili ljeto, kada je i najveća vjerovatnoća da vas uhvati oluja na putu.

 

Jure Gregorčič iz AMZS-a daje nam savjete za efikasnu pripremu.

 

  • Provjerite da li imate dobre gume.  

Odgovarajuća dubina profila gume važna je za odvod oborinskih voda. Za razliku od zimskih guma, ljetnje gume takođe imaju izrazite uzdužne brazde koje efikasnije odvode vodu tokom pljuskova. Odgovarajuće gume ne smiju pokazivati znake neravnomjernog habanja i moraju biti u dobrom voznom stanju.

 

Pritisak u gumama mora biti adekvatan, a profil dovoljno dubok i bez oštećenja. Takođe je važno da gume ne budu starije od četiri godine. Opremljeni na ovaj način, vozićete sigurnije i trošiti manje goriva.

 

  • Vozite sa efikasnim brisačima.

Zimi se metlice brisača oštećuju zbog nepravilne upotrebe i vremenskih uslova. Tvrdi ili oštećeni brisači ostavljaju linije, stvaraju maglu ili škripe čak i pri laganoj kiši. Zato, nakon zimske upotrebe, provjerite kvalitet brisača i ležajeva brisača.

 

  • Održavajte kočnice.  

Preporučuje se da vaš serviser provjeri kočnice prilikom svake posjete. Sistemi u novijim automobilima, međutim, u većini slučajeva pokazuju kada se pojave problemi sa kočnicama.

 

Narandžasto svjetlo zahtjeva pažljivu vožnju i posjetu serviseru u bliskoj budućnosti, a crveno svjetlo je podsjetnik da morate što prije prekinuti  vožnju i pozvati vučnu službu.

 

  • Neka svjetla rade.  

Povremeno, posebno prije dugih putovanja, pregledajte sve sijalice na svjetlima. Svakih nekoliko godina preporučuje se čišćenje svjetlosnih stakala iznutra.

 

Provjerite koliko su važne odgovarajuće gume na vozilu za bezbjednu vožnju po kiši.

 

Spremni ste za polazak. Prije polaska provjerite vremensku prognozu i ako je loša, razmislite da li je put zaista neophodan. Ako jeste, ne zaboravite ponijeti sa sobom piće i kabanicu - ako loše vrijeme na putu (ili pored njega) potraje pa se morate duže zadržati.  

 

Mobilna aplikacija MEteo omogućava vam da pregledate redovno ažurirane vremenske podatke. Takođe možete pratiti kretanje grada na vremenskoj mapi, ali to prepustite svojim saputnicima tokom vožnje.

Vožnja tokom oluje

Vozite, oko vas je sunčano, toplo vrijeme, a kilometar ispred vas je kišna zavjesa. Ući ćete u oluju.

 

Prije nego što uđete u vihor vjetra, kiše a možda čak i grada, upozorite svoje saputnike da vas ne uznemiravaju.  Ako vas ometa muzika ili GPS, isključite ih. Tako ćete se fokusirati na put i ​​bilo koja iznenađenja na njemu. Očekujte neočekivano i pokušajte biti što smireniji.

 

 

Posebno je opasno kada je sunčano bez oblaka prilikom ulaska u tunel, a sa druge strane vas iznenadi oluja. To se npr. više puta godišnje dogodi u tunelu Sv. Rok ispod Velebita, u Hrvatskoj. Po pravilu, informativne table na ulazu u tunel upozoravaju šta se dešava na drugoj strani. Na izlazu iz tunela, u takvom slučaju mora se prilagoditi brzina i pojačati interval brisača.

 

 

 

Jure Gregorčič iz AMZS naglašava da sistemi asistencije u automobilu mogu pomoći u kiši. Međutim, pri jakoj kiši potrebno je biti još više fokusiran na vožnju i ne oslanjati se samo na radarski tempomat. Senzori i kamere upozoravaju vozača kada ne mogu da osiguraju pravilno funkcionisanje sigurnosnih sistema. Nemojte ignorisati ova upozorenja.

 

 "Prva i jedina dužnost vozača u automobilu je oprezna vožnja. " Jure Gregorčič, AMZS

 

Ukoliko nastavite put uprkos nevremenu, obavezno poštujte osnovna pravila.

 

  • Prilagodite brzinu.

Usporite toliko da jasno možete vidjeti šta se događa ispred automobila. Ako je vidljivost samo stotinu metara, vozite maksimalnom brzinom od 80 km/h.

 

  • Povećajte sigurnosnu udaljenost.  

Kočioni put može se produžiti i do četiri puta pri jakoj kiši zbog loše trakcije. Prilikom jakog pada temperature, može da dođe i do pothlađivanja ljetnih guma. One postaju tvrđe i put kočenje se produžava.

 

Naučite da provjerite adekvatnu bezbjednu udaljenost u normalnim uslovima. Izaberite tačku orijentacije duž ivice kolovoza. Kad vozilo ispred vas prođe zadnjim krajem, počnite da brojite: dvadeset jedan, dvadeset dva. Ako na kraju odbrojavanja ili kasnije pređete tačku sa prednjim dijelom vašeg vozila, bezbjedna udaljenost je odgovarajuća. Na kiši bi trebalo da bude dva do četiri puta duža.

 

  • Upalite svjetla.  

Ako imate dnevna svjetla, provjerite da li je sistem uključio prigušena svjetla kako bi aktivirao i zadnja svjetla. Pri jakoj kiši upalite svjetla za maglu, ako ih imate.

 

  • Pažljivo reagujte, pravovremeno kočite.  

Gume na kiši igraju centralnu ulogu - odvode više vode i pružaju trakciju. Pri jakoj kiši, izbjegavajte naglo startovanje i oštre pokrete sa volanom.

 

Iznad svega, smanjite brzinu ispred velikih površina stajaće vode, zaobiđite ih ako je moguće i izbjegavajte oprane i neasfaltirane dijelove bankina.

 

Ako automobil zapliva (akvaplaning), ne okrećite volan i ne kočite “trzajno”, jer će vas zanijeti kada točkovi dođu u dodir sa zemljom. Pritisnite papučicu kvačila da bi ste slobodno rotirali pogonske točkove, sklonite nogu sa papučice gasa i vozite pravo dok ne vratite vuču

Kada i gdje se zaustavljate?

Zaustavite se najkasnije kada je vidljivost manja od deset metara. Ako pada grad, možete to učiniti  ranije, ali odaberite pogodno mjesto za zaustavljanje.

 

Ukoliko se nalazite na autoputu, izađite na prvom izlazu i pronađite mjesto za zaustavljanje. Izbjegavajte parkiranje ispod drveća i na otvorenim mjestima na većim nadmorskim visinama.

 

Kad se zaustavite na parkingu ili parking mjestu, ne morate uključiti sva četiri pokazivača. U suprotnom, upozorite na sebe na odgovarajući način kako bi vas drugi učesnici u saobraćaju vidjeli.

 

I gdje se nikako ne smijete zaustavljati?

  • U tunelima i ispod nadvožnjaka.  

To je smrtno opasno za vas i ostale učesnike u saobraćaju. Ni jedna situacija ne bi trebalo da bude izgovor da se zaustavite na ovim mjestima.

 

Kad se automobil ispred vas zaustavi u tunelu ili ispod nadvožnjaka, podesite brzinu i pažljivo nastavite vožnju pored parkiranog vozila.

 

  • Na pomoćnim trakama, rezervisanim za zaustavljanje u nuždi.

 Zaustavljanje na tim trakama dozvoljeno je samo u hitnim situacijama: kada se dogodi kvar ili, na primjer, ne možete nastaviti vožnju zbog grada koji je polomilo vjetrobransko staklo.

 

Opasno ponašanje u neočekivanim uslovima može rezultirati znatno većim kaznama i šteti u saobraćaju nego što bi to napravila šteta od grada na automobilu. Odgovarajuće osiguranje bar će djelimično ublažiti vašu brigu za auto.

 

Generalno, u automobilu ste sigurni od groma zbog dejstva Faradejevog kaveza. Slučajevi gdje grom udari u automobil i povrijedi putnike su veoma rijetki. Međutim, preporučljivo je da metalne predmete u prtljažniku sklonete tako da ne dodiruju goli okvir automobila, koji bi mogao provesti struju u slučaju udara groma.

Kada je sigurno nastaviti dalje?

Ako oluja nije napravila nikakvu štetu, nastavite put kad se osjećate dovoljno bezbjedno i kada se uvjerite da to ima smisla. Ako nađete sigurno mjesto, sačekajte dok oluja traje.

 

Kada nastavite put, pripazite na klizišta i bujicu koje mogu nastati nakon jake ljetne oluje. Čak i kada je put gotovo suh, mogu blato, srušena drveća i ostaci oluje na cesti i pored nje prouzrokovati dodatne neprijatnosti.

Kada se dogodi nesreća

Kada nastane šteta tokom oluje, bilo zbog saobraćajne nesreće ili prirodne katastrofe, vodite računa o vlastitoj bezbjednosti. Imajte na umu da tokom oluje, u slaboj vidljivosti i na vlažnom putu, drugi vozači možda neće očekivati ispred sebe zaustavljeno vozilo ili nesreću na putu.

 

U slučaju saobračajne nesreće, zaustavite vozilo, pokušajte da omogućite normalan prolaz za druga vozila i uključite lampice za upozorenje o opasnosti. Kad je sigurno, obucite reflektirajući prsluk, osigurajte mjesto nesreće i što prije prijavite incident policiji.

 

Ako je moguće, a posebno sigurno, fotografišite mjesto nesreće i oštećenja na vozilu, posebno ako je šteta nastala od grada ili druge prirodne katastrofe. Prije popravke vozila, pozovite osiguravajuću kuću koja će obično zahtijevati prethodni pregled i procjenu štete.

 

Štetu možete prijaviti putem telefona, na brojeve: 020 601 750 i 020 602 431; putem e-maila na adresu: prijava.stete@lo.co.me ili lično, u jenoj od naših poslovnica. 

 

Ako je automobil u nevoznom stanju, pozovite asistenciju. Centar za asistenciju dostupan je 24 sata dnevno za pozive iz inostranstva i Crne Gore. Inače, dovoljno je da se u roku od tri dana ili što je prije moguće nakon događaja dogovorite sa osiguravajućim društvom oko detalja u vezi sanacije štete.

 

Kada vas uhvati oluja u automobilu, najvažnije je da ostanete mirni. Tako će biti mirniji i  vaši saputnici, posebno djeca, koja mogu postati uznemirena zbog nastalih događaja. Ne donosite ishitrene odluke, već postupajte oprezno i prema pravilima u saobraćaju. Život je bitniji od bilo kojega automobila.

 

Budite spremni da vas oluja ne iznenaditi. Čak i kad vas uhvati kod kuće ili na otvorenom.

 

Share on Google+