Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Koliko vam je potrebno novca da osigurate najmilije?

5. 5. 2021

 

Uz odgovarajuću osiguranu sumu obezbijedite finansijsku sigurnost svojih najmilijih za slučaj da vam se nešto dogodi.

 

Briga o porodici je glavni razlog zašto se pojedinac odluči da sklopi životno osiguranje u slučaju smrti. To je razumljivo, jer može da umanji rizik da će se njegovi bližnji suočiti sa teškim finansijskim posljedicama u slučaju neizmjernog gubitka. Ali to će biti tačno samo ako se izabere odgovarajuća osigurana suma. Koliko treba da bude visoka ta suma?

 

Vodite računa o svojim najmilijima – uzmite životno osiguranje!

Pojedinci se obično odlučuju da ugovore životno osiguranje u slučaju smrti u važnim životnim prekretnicama, kao što su brak, rođenje djeteta i kupovina nekretnina.

 

Motivi za zaključenje osiguranja su razumljivi. Kada drugi članovi porodice postanu zavisni od vas ili kada želite da otplatite kredit za stan ako vam se nešto dogodi, životno osiguranje je najlogičnije rješenje.

 

Ne odlučujte se za životno osiguranje na osnovu cijene

Da bi rješenje koje osiguranje nudi bilo zaista primjereno, prilikom zaključivanja životnog osiguranja ne odlučujte se za njega samo na osnovu cijene. Svrha osiguranja je smanjiti rizik da se vaši bližnji suoče sa teškim finansijskim posljedicama u slučaju gubitka.

 

Posebno obratite pažnju na odgovarajući iznos osigurane sume i obim pokrića, kao i na vrijeme trajanja osiguranja.

 

 

Izračunajte odgovarajuću osiguranu sumu

Preporučeni minimalni iznos samo za nadoknadu gubitka prihoda osiguranika je iznos njegove trogodišnje plate.

 

Ako uzmemo u obzir prosečnu neto platu u Crnoj Gori, odgovarajuća osigurana suma trebalo bi da bude najmanje 20.000 eura. Dakle, za minimalni preporučeni period porodici bi se mogao pružiti životni standard uporediv sa onim koji je imala prije smrti voljene osobe.

 

Međutim, ovaj iznos nije dovoljan da porodica pokriju bilo kakve finansijske dugove u obliku kredita ili osiguraju finansijsku bezbjednost zavisnih članova porodice.

 

Smanjite sopstvene rizike

Životno osiguranje u slučaju smrti samo je jedan od važnih aspekata koji roditeljima može pružiti finansijsku sigurnost i olakšati im situaciju u slučaju gubitka.

 

Iznad svega, možete smanjiti mnoge rizike kojima biste danas mogli biti izloženi preventivnim ponašanjem, kao i napuštanjem određenih navika, s obzirom da su stres i nedovoljna fizička aktivnost najveći faktor rizika.

 

Tačno je da su životni izazovi često nepredvidljivi, međutim, niste potpuno nemoćni. Možete mnogo da učinite svojim angažovanjem. Uz pomoć našeg kalkulatora životnog osiguranja, izračunajte iznos osiguravajuće sume koji bi adekvatno finansijski zaštitio vašu porodicu u slučaju najgoreg.

 

Ako želite da se dodatno informišete o životnom osiguranju, pozovite nas na 020 231 882. Na raspolaganju smo vam svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 h.

 

 

 

 

Izvor: Vse bo u redu

 

 

 

 

 

 

Share on Google+