Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Sigurno ulaganje u vaše zdravlje i budućnost

7. 4. 2021

 

Ugovaranjem polise životnog osiguranja sredstva investirate u vašu budućnost, a ujedno ublažavate posljedice neprijatnih životnih situacija na koje ne možete uticati. Ako ovom osiguranju dodate dopunsko osiguranje od težih bolesti i povreda, vaša sigurnost je obezbijeđena.

 

Dopunsko osiguranje – osiguranje od težih bolesti i povreda

Broj osoba izloženih teškim bolestima se svake godine povećava. Potrebno liječenje je vrlo skupo, a oporavak dugotrajan, često sa potrebom za rehabilitacijom. Ljekovi, kvalitetna terapija i druga pomagala iziskuju velike troškove za oboljelog i njegovu porodicu. U takvim teškim trenucima priključenje 23 teže bolesti vašoj polisi mješovitog životnog osiguranja može biti pomoć i put ka ozdravljenju i brzom oporavku.   

 

Pokriće za 23 teže bolesti

Dopunsko osguranje od težih bolesti i povreda pruža vam mogućnost da budete odgovorni prema sebi i drugima, na savjestan način upravljate vašom budućnošću i da ostvarite dodatnu sigurnost u svakodnevnom životu. Osnovnim paketom osiguranja pokrivene su 4 bolesti: srčani infarkt, kancer, moždani udar i otkazivanje bubrega, dok Prošireni paket pruža pokriće za 23 bolesti: srčani infarkt, kancer,moždani udar, otkazivanje bubrega, presađivanje vitalnih organa, paraliza, multipla skleroza, Alchajmerova bolest (prije navršene starosti od 60 godine), Parkinsonova bolest (prije starosti od 60 godina), akutni virusni encefalitis (koji prouzrokuje perzistentne simptome), zamjena srčanih zalizaka, operacija koronarnih arterija, operacija zbog bolesti aorte, aplastična anemija sa teškim oblikom otkazivanja koštane srži, bakterijski meningitis (koji prouzrokuje perzistentne simptome), benigni tumor mozga, koma (koja prouzrokuje perzistentne simptome), trajna i nepopravljiva gluvost, gubitak ekstremiteta, trajni i nepopravljivi gubitak govora, teška povreda glave (koja prouzrokuje trajni gubitak fizičke sposobnosti), opekotine trećeg stepena (koje pokrivaju 20 % površine tijela) i nepopravljiv potpuni gubitak vida.

 

Proširenim paketom takođe je pokriveno 20 bolesti djece od 3. do 18. godine, pri čemu je premija za djecu gratis.

 

Ko se može osigurati?

Dopunskim osiguranjem od težih bolesti mogu se osigurati sve zdrave i za rad sposobne osobe od navršene 18. do navršene 55. godine starosti, tako da prilikom isteka osiguranja osoba nije starija od 65 godina. 

 

U slučaju postavljanja dijagnoze neke od bolesti pokrivenih osiguranjem, osiguraniku se odmah isplaćuje osigurana suma i na taj način omogućavaju sredstva za potrebno liječenje. Isplatom osigurane sume po osnovu dopunskog osiguranja života, ne prekida se osnovno osiguranje života, koje traje i ima nepromijenjenu osiguranu sumu za slučaj smrti i doživljenja.

 

 

Primjer:

 

Marko ima 35 godina, suprugu i dijete. Sklopio je mješovito životno osiguranje sa trajanjem osiguranja od 20 godina. Pokriće za slučaj smrti i doživljenja je zaključio na 10.000 EUR. Zbog činjenice da mu je otac u 50. godini preživio infarkt odlučio se na dopunsko osiguranje od težih bolesti i povreda u visini od 15.000 EUR. Mjesečna premija za ova pokrića iznosi 56,00 EUR. 

 

Nažalost, u 3. godini trajanja osiguranja njegovom djetetu je ustanovljen dijabetes. Za potrebe liječenje djeteta Lovćen- životna osiguranja su mu isplatila 5.000 EUR-a.

 

U svojoj 45. godini Marku je dijagnostifikovano oštećenje koronarnih arterija i predložena operacija srca – ugradnja bypassa.  Na ime dopunskog osiguranje od težih bolesti i povreda Lovćen- životna osiguranja su mu isplatila ugovorenu sumu, odnosno 15.000 EUR-a.

 

Marko je i dalje osiguran po osnovu osnovnog osiguranja/za slučaj smrti i doživljenja/na 10.000 EUR-a. Sada plaća mjesečnu premiju od 43,30 EUR jer više nema dopunsko osiguranje od težih bolesti i povreda.

 

Ne zaboravite, vaše životno osiguranje je vaša racionalna odluka!

 

Informišite se o svim mogućnostima i uslovima zaključenja Ugovora o životnom osiguranju, kontaktirajte našeg agenta osiguranja, zatražite Ponudu, pažljivo pročitajte sve relevantne uslove i dokumentaciju i odvojite dovoljno vremena za razmišljanje.

 

 

 

Više na: https://www.lovcenzivot.me/

 

Share on Google+