Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savjete za bezbrižan svakodnevni život.

Životno osiguranje: Više informacija, manje dilema

19. 2. 2021

Svi odgovori o životnom osiguranju na jednom mjestu.

 

Koliko dugo ću živjeti? Da li ću biti zdrav? Šta je sa mojom finansijskom situacijom? Šta će biti sa mojom djecom i partnerom? Za nas niko ne može predvidjeti budućnost, ali za nju se možemo pripremiti tako što ćemo zaključiti životno osiguranje.

 

Sklapanje ugovora životnog osiguranja je izuzetan događaj. Pošto zaključujete dugoročni Ugovor, čiji će pozitivni efekti postati vidljivi tek u budućnosti, uzmite vremena da razmislite i nabavite što više informacija.

 

Životno osiguranje može osigurati korisnicima dodatnu finansijsku sigurnost i dodatnu uplatu u pravo vrijeme, ali oni naravno moraju da znaju u trenutku zaključivanja osiguranja koje osiguranje ispunjava njihove potrebe ili očekivanja.

 

Životno osiguranje: od zaključenja do plaćanja

Vaše životne situacije se mogu vremenom mijenjati, pa će takođe biti korisno dati savjet o mogućnostima redizajniranja osiguranja ili odgovoriti šta se dešava sa otkazom osiguranja.

 

 

Životno osiguranje je „trčanje na duže staze“a dodatne informacije će vam sigurno biti od koristi. Mišljenje stručnjaka je da svijest ljudi, da pored osiguranja automobila i nekretnina, osiguraju i sebe, zbog nepredviđenih događaja koji iz godine u godinu rastu. Takođe povećava se važnost zaključenja životnog osiguranja kako bi se ušteđela dodatna penzija.

 

 

Osiguranje podstiče da štedimo za dodatnu penziju izmjenama u oblasti penzijskog zakonodavstva, koje je pooštrilo uslove za penzionisanje. S obzirom na demografske promjene (povećanje životnog vijeka, starenje stanovništva, rast broja penzionera, pogoršanje odnosa između radnog i penzionisanog stanovništva) u budućnosti možemo očekivati nove penzijske reforme, koje će dodatno pooštriti penzione uslove.

 

To su činjenice koje ne možemo zanemariti i koje nas doslovno prisiljavaju na štednju – čak i u kontekstu životnog osiguranja. Toga sve više postajemo svjesni i to je dobro.

 

Imajući sve ovo u vidu, vaše životno osiguranje je vaša racionalna odluka.

 

Kontaktirajte našeg agenta osiguranja i informišite se o svim mogućnostima i uslovima zaključenja Ugovora o životnom osiguranju.

 

Više na: https://www.lovcenzivot.me/

 

 

 

Izvor: Vse bo u redu

 

Share on Google+